Blog

Nieuws en tips uit de sector

Hoe maak je je wagen klaar voor lange afstand

Ga je een lange reis maken? Hier zijn onze tips!

Als je op vakantie gaat of van plan bent een lange afstand met de auto af te leggen, moet je zorgen dat jouw auto goed geprepareerd is.

Je wilt op een lange reis niet onderweg stil komen te staan langs de kant van de weg. Pech onderweg, of geen pech onderweg, heb je zelf voor een deel in de hand.

Kies je ervoor je auto goed en zorgvuldig te controleren voorafgaand aan je vertrek, dan is de kans op ongemakken tijdens de reis minimaal.

Maar waar moet je precies op letten als je een lange afstand gaat afleggen met je auto? De belangrijkste 4 aandachtspunten staan hieronder op een rijtje. Controleer deze vier punten, dan kun je onbezorgd op reis gaan!

1. De bandenspanning controleren

In de eerste plaats is het belangrijk om voordat je gaat reizen, de bandenspanning van alle autobanden te controleren.

Het controleren van de bandenspanning is om minstens drie redenen van belang.

De banden blijven met goede spanning langer goed en gaan een stuk langer mee.

Verder heb je minder kans op een klapband als de spanning in orde is. Een band op goede spanning zorgt namelijk voor slijtagevermindering. Je rijdt dus veiliger als je banden gevuld zijn met voldoende lucht.

Ten slotte verbruikt je auto flink minder brandstof bij de juiste bandenspanning. Onderzoek heeft aangetoond dat een goede bandenspanning tot wel 25 % brandstof bespaart. Op langere afstanden kun je zo’n besparing goed merken in je portemonnee.

2. Het oliepeil controleren

Elke motor maakt gebruik van olie. Dus is het belangrijk om regelmatig het oliepeil te controleren.

Controleer je het oliepeil niet of onvoldoende, dan loop je het risico dat je motor aanzienlijk sneller slijt. En dat kan flink in de kosten lopen. Een teveel aan olie is overigens ook risicovol. Ook dat kan leiden tot schade aan de motor van je auto.

3. Fluorescerende vesten voor inzittenden

Als je op vakantie gaat, is het verplicht om fluorescerende vesten voor inzittenden mee te nemen. Dit soort vesten zijn in diverse landen, waaronder Belgiƫ, Frankrijk en Duitsland, verplicht om in je auto te hebben.

Stel dat je pech of een ongeval krijgt en het is donker, dan zorgen fluorescerende vesten voor meer veiligheid omdat je dan veel beter zichtbaar bent voor andere automobilisten.

4. Het reservewiel controleren

Van cruciaal belang is ten slotte het controleren van je reservewiel. Natuurlijk moet deze aanwezig zijn voor als je onderweg pech krijgt. Maar ook moet het wiel de juiste profieldiepte hebben en op goede spanning zijn, zodat je het wiel altijd direct kunt gebruiken mocht dat nodig zijn.

Laat commentaar achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven